Position

Pansarmuseets adress är
Hattulantie 334, 13720 PAROLA

Buss nr 5 kör nära museets huvudport, tidtabeller och rutter finner du här.

Från Parola järnvägsstation är det ca 1 km i riktning Parolannummi. Från Tavastehus järnvägsstation kommer du enklast med buss nr 5, som avgår direkt från stationen.

Till Helsingfors är det ca 110 km och till Tammerfors ca 70 km.

 

Närmare guidning får du vid behov via

toimisto@panssarimuseo.fi
eller per telefon 040 568 1186.

nyheter

Sabatonin musiikkielokuva, joka perustuu ensimmäisen maailmansodan historiaan ja rockyhtyeen 10. studioalbumiin esitetään Panssarimuseolla lauantaina 11.11.2023 klo 16, klo 18 ja klo 20. 

Näytöksiin voi lunastaa liput 6.10.2023 alkaen museon kotisivuilla olevan Varaa nyt- painikkeen kautta.  

Liput on ostettava ennakkoon. Kuhunkin näytökseen myydään vain 90 lippua.

Lapset voivat tulla ainoastaan vanhemman kanssa ja alaikäraja on 10 vuotta, on muistettava, että kyseessä on joka tapauksessa sotaelokuva.

Elokuva on englanninkielinen eikä siinä ole suomenkielistä tekstitystä.

The War To End All Wars – elokuva on 67 minuuttia pitkä musiikkielokuva, joka pohjautuu Sabatonin 10. studioalbumin kappaleisiin. Elokuva kertoo elävästi tarinoita ensimmäisestä maailmansodasta ja antaa katsojille paremman käsityksen siitä, mistä Sabatonin albumilla olleet kappaleet on kirjoitettu.

Elokuva on ajatuksia herättävä ja keskittyy vahvasti tarinankerrontaan. Siihen on  tehty paljon tutkimusta ja työtä sen varmistamiseksi, että se kuvaa historiaa mahdollisimman tarkasti.

Sabaton on tehnyt elokuvan yhteistyössä Yarnhub Animation Studios kanssa.

Elokuva on musiikillinen ja historiallinen seikkailu, joka kattaa useita aiheita.

Evl evp Olli Dahl pitää luennon Toisen maailmansodan voittamattomista kissapedoista. Saksassa ensimmäisenä otettiin taistelupanssarivaunusta käyttöön nimi Tiger, joka tietenkin kuulosti ja vaikuttikin voittamattomalta.

Kohta muutkin panssarivaunut saivat nimiä villien kissaeläinten, kuten pantterin, leijonan ja puuman, mukaan. Vihollisen tankkien tuhoamiseen tarkoitettuja panssarintorjuntavaunuja nimettiin puolestaan muun muassa Jagdpantheriksi (”metsästyspantteri”) ja Jagdtigeriksi (”metsästystiikeri”). Panssarimuseolla syyskuun loppuun asti näytteillä oleva Königstiger ei suomennettuna ole kuningastiikeri vaan Bengalin tiikeri, vaikka maailmalla nimeksi on vakiintunut Kuningastiikeri kuten englantilaisilla Royal Tiger ja USA:ssa King Tiger.

Yhdysvalloissakin otettiin käyttöön vastaavia nimiä kuten panssarintorjuntavaunu M18 Hellcat (”helvetinkissa”) jonka Buick nimesi vuonna 1943 muun muassa sen nopeuden vuoksi.

Jäämme mielenkiinnolla odottelemaan mitä Olli Dahl meille kertoo.

Muistathan, että luennolle on vapaa pääsy. Kahvio palvelee luentoiltana klo 19.30.

Luentoa on mahdollista seurata etänä, pyydä teams-linkki sähköpopstilla toimisto@panssarimuseo.fi

Tiger II eli Königstiger on nähtävillä Panssarimuseolla 14.4.-30.9.2023 välisen ajan. Tervetuloa bongaamaan Kuningastiikeri! 

Vaihtuvista näyttelyistä laajin, esittelee venäläisten BT-7 m 1937-vaunujen rungoille Suomessa rakennettujen BT-42-vaunujen historiaa. Näyttelyssä vaunujen vaiheet käydään yksityiskohtaisesti läpi kuvin sekä tekstein. Kolmas erikoisnäyttely valottaa suomalaisvalmisteisten 55 S 55 ja 95 S 58 -sinkojen kehityskaarta sodanjälkeisessä Suomessa. 

Ukrainan sodan tapahtumien ympärille nivoutuva ”Taisteleva Ukraina – Venäjän virhearvio?” -näyttely ottaa kantaa nykysodan tapahtumiin sähköisin kuvin ja tekstein sekä taistelukentältä tuoduin autenttisin esinein. Tämä varsin havainnollinen näyttely avautui 1.3. alkaen.

Königstiger, King Tiger, Royal Tiger, Kungstiger tai Kuningastiikeri rakkaalla lapsella kun on monta nimeä ja joillakin kielillä useampiakin. Viralliselta nimeltään Panzerkamfwagen VI Ausf. B "Tiger II". Museolle näytteille tuleva yksilö on V2 eli toinen kolmesta 1943-1944 vuosien vaihteessa valmistuneesta prototyypistä. Kuningastiikeri on nähtävillä 14.4.-30.9.2023 välisen ajan Panssarimuseossa. Tule itse toteamaan onko maineensa veroinen. 

  • Vieraile museossa vain terveenä.
  • Huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.
    Käsidesipisteitä löytyy useita.
  • Vältä käteistä ja suosi kortti- ja lähimaksua.