Position

Pansarmuseets adress är
Hattulantie 334, 13720 PAROLA

Buss nr 5 kör nära museets huvudport, tidtabeller och rutter finner du här.

Från Parola järnvägsstation är det ca 1 km i riktning Parolannummi. Från Tavastehus järnvägsstation kommer du enklast med buss nr 5, som avgår direkt från stationen.

Till Helsingfors är det ca 110 km och till Tammerfors ca 70 km.

 

Närmare guidning får du vid behov via

toimisto@panssarimuseo.fi
eller per telefon 040 568 1186.

nyheter

Tule viettämään mukava talvipäivä Panssarimuseolle. Tapahtumassa pulkkamäki,  tandemhiihtoa, museosuunnistusta, karvakavereita sekä kaakaobaari ja tela-ajelua erillistä maksua vastaan. Nähtävillä myös Panssariprikaatin kalustoa. Tällä kerralla esittelyssä evakuointipanssarivaunu Leopard 1 ARV ja MT-LBv kuljetuspanssarivaunu. Samalla voit vielä bongata Kuningastiikerin, joka viettää talvilomaa Parolassa maaliskuun loppuun asti. Tervetuloa!

Sotahistorioitsija, tietokirjailija FM Simo Liikanen pitää luennon 'Panssarintorjuntaritareista' 

Luentoon on vapaa pääsy. Luentoa voi seurata suoratoistona, pyydä linkki toimisto@panssarimuseo.fi.

Kahvio on avoinna luentoiltana klo 17-20. Tervetuloa!

Tule tutustumaan panssaripelaamiseen Panssarimuseolle kokeneiden pelaajien opastuksella. Lauantaina 20.1.2024 klo 10-15 Saat opastusta War Thunder, World of Tanks Blitz, World of Tanks Modern Armor ja Armored Brigade II -peleihin ja pääset itse kokeilemaan pelaamista. Armored Brigade II on ensimmäistä kertaa esittelyssä yleisölle koko maailmassa!" 

Toisessa näyttelyhallissa voit lisäksi seurata koko viikonlopun molempina päivinä 20. ja 21.1.2024 klo 10 - 15 miniatyyripelaajien WWIII Team Yankee -turnausta. 

Ohjelmassa on lisäksi näytöspelejä ja kilpailuita. Tapahtumaan pääsee museon normaalilla pääsymaksulla.  Tapahtumaa sponsoroi Slitherine Software.

Panssarimuseo järjestää yhteistoiminnassa Panssarikilta ry:n kanssa panssari- ja panssarintorjuntaalaa käsittelevän seminaaritilaisuuden la 3.2.2024 Parolannummella. Ovet avautuvat ilmoittautumista ja tulokahveja varten klo 9.15.

 

Seminaarissa kuullaan seuraavat luennot:

"Charioteerit Suomeen, Suomessa ja Suomesta" Dipl.ins.Esa Muikku
"Sisu GTP - Aidosti modulaarinen ajoneuvojärjestelmä" Avainasiakkuusjohtaja Akseli Mylläri
"Panssarijunat Suomessa 1918" FM Jouni Eerola
"Panssariestekokeilut Äänislinnassa elokussa 1943" VMT Lauri Vuorinen
"Havaintoja panssarijoukkojen käytöstä Ukrainassa 2022 -23" Evl Mika Mäenpää

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Kulujen peittämiseksi peritään etukäteen osallistumismaksu 43 € (Panssarikiltalaisilta 40€).
Tilaisuuteen tulee ilmoittautua ennakkoon sähköpostilla (toimisto@panssarimuseo.fi) tai puhelimitse (040 568 1186) Panssarimuseon toimistoon.

Ilmoittautumiset ja osallistumismaksut viimeistään ke 24.1.2024 mennessä!

Järjestelyt Kuningastiikerin kuljettamiseksi kotimuseoonsa Englantiin oli jo aloitettu, kun saimme yllättävän yhteydenoton. The Bovington Tank Museum, joka siis on vaunun kotimuseo  pyysi näyttelyidensä ja niihin liittyvien yleisjärjestelyiden organisoinnista johtuen Kuningastiikerille lisäaikaa Suomessa. Tämä oli toki iloinen yllätys ja varmistui lopullisesti 28.9.  Iloiksemme Königstigerin Euroopan kiertue siis jatkuu. Alankomaiden ja Ruotsin kautta Suomeen matkannut vaunu on esillä Parolassa vielä lähes puolivuotta aina maaliskuulle 2024. 

Vai kävikö tässä sittenkin niin, että Kuningastiikeri halusi nähdä Suomen talven ja sanoi "koska minä haluan" eikä siinä sitten auttanut mikään 😉

Englannissa ollaan todella vaikuttuneita siitä, kuinka paljon vaunu on herättänyt Suomessa mielenkiintoa ja tuonut Panssarimuseolle ennätysmäärän kävijöitä.

Panssarimuseo kiittää kaikkia, jotka ovat jo käyneet katsomassa Kuningastiikeriä ja toivottaa kaikki tervetulleiksi bongaamaan Kunkun, vaikka uudemman kerran nyt kun se on mahdollista.

Vaihtuvista näyttelyistä laajin, esittelee venäläisten BT-7 m 1937-vaunujen rungoille Suomessa rakennettujen BT-42-vaunujen historiaa. Näyttelyssä vaunujen vaiheet käydään yksityiskohtaisesti läpi kuvin sekä tekstein. Kolmas erikoisnäyttely valottaa suomalaisvalmisteisten 55 S 55 ja 95 S 58 -sinkojen kehityskaarta sodanjälkeisessä Suomessa. 

Ukrainan sodan tapahtumien ympärille nivoutuva ”Taisteleva Ukraina – Venäjän virhearvio?” -näyttely ottaa kantaa nykysodan tapahtumiin sähköisin kuvin ja tekstein sekä taistelukentältä tuoduin autenttisin esinein. Tämä varsin havainnollinen näyttely avautui 1.3. alkaen.

Königstiger, King Tiger, Royal Tiger, Kungstiger tai Kuningastiikeri rakkaalla lapsella kun on monta nimeä ja joillakin kielillä useampiakin. Viralliselta nimeltään Panzerkamfwagen VI Ausf. B "Tiger II". Museolle näytteille tuleva yksilö on V2 eli toinen kolmesta 1943-1944 vuosien vaihteessa valmistuneesta prototyypistä. Kuningastiikeri on nähtävillä 14.4.-30.9.2023 välisen ajan Panssarimuseossa. Tule itse toteamaan onko maineensa veroinen. 

  • Vieraile museossa vain terveenä.
  • Huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.
    Käsidesipisteitä löytyy useita.
  • Vältä käteistä ja suosi kortti- ja lähimaksua.