Position

Pansarmuseets adress är
Hattulantie 334, 13720 PAROLA

Buss nr 5 kör nära museets huvudport, tidtabeller och rutter finner du här.

Från Parola järnvägsstation är det ca 1 km i riktning Parolannummi. Från Tavastehus järnvägsstation kommer du enklast med buss nr 5, som avgår direkt från stationen.

Till Helsingfors är det ca 110 km och till Tammerfors ca 70 km.

 

Närmare guidning får du vid behov via

toimisto@panssarimuseo.fi
eller per telefon 040 568 1186.

nyheter

Kesä on täällä jälleen ja sen myötä myös Korsulauluilta. Torstaina 25.5. klo 18.30 pääsemme jälleen laulamaan yhdessä tuttuja lauluja. Juontajana ja laulattajana Seppo Lankinen Lopelta ja musiikissa Hattulan viihdesoittajat Anita Lehdon johdolla. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tavataan museolla yhteislaulujen merkeissä. Väliajalla ja jo ennen sitäkin voi nauttia Tankkituvan antimista.

Tiger II eli Königstiger on nähtävillä Panssarimuseolla 14.4.-30.9.2023 välisen ajan. Tervetuloa bongaamaan Kuningastiikeri! 

Vaihtuvista näyttelyistä laajin, esittelee venäläisten BT-7 m 1937-vaunujen rungoille Suomessa rakennettujen BT-42-vaunujen historiaa. Näyttelyssä vaunujen vaiheet käydään yksityiskohtaisesti läpi kuvin sekä tekstein. Kolmas erikoisnäyttely valottaa suomalaisvalmisteisten 55 S 55 ja 95 S 58 -sinkojen kehityskaarta sodanjälkeisessä Suomessa. 

Ukrainan sodan tapahtumien ympärille nivoutuva ”Taisteleva Ukraina – Venäjän virhearvio?” -näyttely ottaa kantaa nykysodan tapahtumiin sähköisin kuvin ja tekstein sekä taistelukentältä tuoduin autenttisin esinein. Tämä varsin havainnollinen näyttely avautui 1.3. alkaen.

Königstiger, King Tiger, Royal Tiger, Kungstiger tai Kuningastiikeri rakkaalla lapsella kun on monta nimeä ja joillakin kielillä useampiakin. Viralliselta nimeltään Panzerkamfwagen VI Ausf. B "Tiger II". Museolle näytteille tuleva yksilö on V2 eli toinen kolmesta 1943-1944 vuosien vaihteessa valmistuneesta prototyypistä. Kuningastiikeri on nähtävillä 14.4.-30.9.2023 välisen ajan Panssarimuseossa. Tule itse toteamaan onko maineensa veroinen. 

  • Vieraile museossa vain terveenä.
  • Huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.
    Käsidesipisteitä löytyy useita.
  • Vältä käteistä ja suosi kortti- ja lähimaksua.