Sijainti

Panssarimuseo sijaitsee osoitteessa
Hattulantie 334, 13720 PAROLA

Bussi numero 5 kulkee museon pääportin läheisyydestä, aikataulut ja reitit löydät täältä.

Parolan juna-asemalta on meille matkaa noin 1 km Parolannummen suuntaan. Hämeenlinnan juna-asemalta pääset helpoiten bussilla numero 5, joka lähtee suoraan asemalta.

Helsingistä on matkaa noin 110 km ja Tampereelta noin 70 km.

 

Tarkemman opastuksen saat tarvittaessa

sähköpostitse toimisto@panssarimuseo.fi
tai puhelimitse 040 568 1186.

Uutisia

Järjestelyt Kuningastiikerin kuljettamiseksi kotimuseoonsa Englantiin oli jo aloitettu, kun saimme yllättävän yhteydenoton. The Bovington Tank Museum, joka siis on vaunun kotimuseo  pyysi näyttelyidensä ja niihin liittyvien yleisjärjestelyiden organisoinnista johtuen Kuningastiikerille lisäaikaa Suomessa. Tämä oli toki iloinen yllätys ja varmistui lopullisesti 28.9.  Iloiksemme Königstigerin Euroopan kiertue siis jatkuu. Alankomaiden ja Ruotsin kautta Suomeen matkannut vaunu on esillä Parolassa vielä lähes puolivuotta aina maaliskuulle 2024. 

Vai kävikö tässä sittenkin niin, että Kuningastiikeri halusi nähdä Suomen talven ja sanoi "koska minä haluan" eikä siinä sitten auttanut mikään 😉

Englannissa ollaan todella vaikuttuneita siitä, kuinka paljon vaunu on herättänyt Suomessa mielenkiintoa ja tuonut Panssarimuseolle ennätysmäärän kävijöitä.

Panssarimuseo kiittää kaikkia, jotka ovat jo käyneet katsomassa Kuningastiikeriä ja toivottaa kaikki tervetulleiksi bongaamaan Kunkun, vaikka uudemman kerran nyt kun se on mahdollista.

Vaihtuvista näyttelyistä laajin, esittelee venäläisten BT-7 m 1937-vaunujen rungoille Suomessa rakennettujen BT-42-vaunujen historiaa. Näyttelyssä vaunujen vaiheet käydään yksityiskohtaisesti läpi kuvin sekä tekstein. Kolmas erikoisnäyttely valottaa suomalaisvalmisteisten 55 S 55 ja 95 S 58 -sinkojen kehityskaarta sodanjälkeisessä Suomessa. 

Ukrainan sodan tapahtumien ympärille nivoutuva ”Taisteleva Ukraina – Venäjän virhearvio?” -näyttely ottaa kantaa nykysodan tapahtumiin sähköisin kuvin ja tekstein sekä taistelukentältä tuoduin autenttisin esinein. Tämä varsin havainnollinen näyttely avautui 1.3. alkaen.

Königstiger, King Tiger, Royal Tiger, Kungstiger tai Kuningastiikeri rakkaalla lapsella kun on monta nimeä ja joillakin kielillä useampiakin. Viralliselta nimeltään Panzerkamfwagen VI Ausf. B "Tiger II". Museolle näytteille tuleva yksilö on V2 eli toinen kolmesta 1943-1944 vuosien vaihteessa valmistuneesta prototyypistä. Kuningastiikeri on nähtävillä 14.4.-30.9.2023 välisen ajan Panssarimuseossa. Tule itse toteamaan onko maineensa veroinen. 

  • Vieraile museossa vain terveenä.
  • Huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.
    Käsidesipisteitä löytyy useita.
  • Vältä käteistä ja suosi kortti- ja lähimaksua.