Opastus herättää teräksen eloon...

 

Yleisopastukset 
Yleisopastuksessa museovieraat eläytyvät panssarin ja panssarintorjunnan historiaan museon perusnäyttelyn monipuolisen tarjonnan kautta. Tiivis opastus kuljettaa kuulijat läpi itsenäisen Suomen sotahistorian kertoen tarinaa niin aseista kuin niiden käyttäjistäkin. 
1,5 tuntia, suomenkielinen opastus 60 €, englannin- saksan ja ruotsinkielinen opastus 80 € + pääsyliput

Teemaopastukset
Teemaopastukset tarjoavat museovieraille mahdollisuuden pureutua yksityiskohtaisemmin esimerkiksi panssariajoneuvojen tekniikkaan tai Suomessa käytössä olleisiin neuvostoajan tankkeihin. Opastuksien aihepiirit voidaan räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaan. 
1,5 tuntia, suomenkielinen opastus 60 €, englannin- saksan ja ruotsinkielinen opastus 80 € + pääsyliput

Museosuunnistus ja pakopeli
Panssarimuseon perusnäyttely toimii hyvin historianopetuksen tukena. Museossamme esille tuotavaan kulttuuriperintöön perehdytään suunnistamalla ja etsimällä omatoimisesti vastauksia annettuihin kysymyksiin. Suunnistuksen tulokset puretaan yhdessä ohjaajan kanssa. Suunnistus soveltuu kouluikäisille noin 10-vuotiaista alkaen.
Panssarimuseolla on käytössä myös pakopeli, jossa muistinsa menettäneen panssarimiehen elämäntarina johdattelee yksittäisen kulkijan tai pienryhmän läpi museon perusnäyttelyn. Matkan varrella vastaan tulevat pulmat ratkaisemalla pääsee aukaisemaan lukkoja taistelijan päiväkirjassa ja jatkamaan uralla eteenpäin. Pakopelin haasteista selviytyminen edellyttää hyvää lukutaitoa ja hoksottimia. Pelit sopivat hyvin esimerkiksi perheen kanssa pelattaviksi. 
Noin 1-2 tuntia, museosuunnistus ja pakopelit ovat saatavissa vain suomeksi, hinta 60€ + pääsyliput

Opastettavan ryhmän suositeltu koko on korkeintaan 30 henkilöä. Tätä suuremmat ryhmät voidaan jakaa osiin ja varata tarvittava määrä oppaita. Toteutamme opastuksia mielellämme ryhmänne tarpeiden ja aikataulujen mukaan.