14.10.2019

Syyslomariehaa vietettiin tänä vuonna järjestyksessään toista kertaa. Ihmisiä oli taas mukavasti liikkeellä, vaikka hieman kostea sää olikin koko päivän. Kiitos kaikille osallistujille ja talkoolaisille, jotka auttoivat tapahtuman järjestelyissä!

25.9.2019

Metalliromukeräys Panssarimuseolla on päättynyt tältä vuodelta. Kiitoksia kaikille, jotka osallistuitte keräykseen ja toitte metalliromua lavalle.
Palaamme asiaan uudestaan alkuvuodesta 2020.

18.9.2019

Siniristiliput heiluvat – Suomi jyrää World of Tanksin panssarisotiin

World of Tanks -peli on saanut sinivalkoista väriä. Peliin on julkistanut eurooppalaisen kehityspuun ja ruotsalaisten, puolalaisten sekä italialaisten tankkien sekaan rynnistää myös suomalainen panssarivaunu, Vickers.
Lue lisää yllä olevan linkin takaa ja tule tutustumaan vaunuun paikan päällä museolla!

Kuva v2.fi

22.8.2019

Kenraali Ruben Laguksen muistojuhla Lohjalla 21.8.2019.
Juhlassa muisteltiin 60-vuotta sitten keskuudestamme poistunutta jääkärikenraalimajuri Ruben Lagusta ja hänen elämänsä eri vaiheita.
Tilaisuuden juonsi Lohjan Kotiseututkimuksen Ystävät ry:n puheenjohtaja, majuri Jaakko Puomila.
Panssarimuseon johtaja Simo Hautala piti esitelmän ‘Kenraali Ruben Lagus sodassa’.
Historiantutkija Torsti Salonen puolestaan esitelmöi Laguksen rauhan ajan toimista ja sivusi myös kenraalin jääkärivaiheita.
Muistojuhlassa esiintyivät oopperalaulaja Heikki Orama ja MPK Etelä-Suomen soittokunta, kapelimestari Heino Koistisen johdolla.
Tilaisuudessa käytti puheenvuoron myös kenraalin pojanpoika Alexander Lagus.
Muistojuhlan päätössanat lausui tilaisuuden järjestäjien puolesta FT Lauri Hietaniemi, Lohjan Reserviupseerit ry.

Ennen juhlaa oli mahdollisuus tutustua piha-alueella olleeseen kalustoesittelyyn, jossa oli näytteillä Panssarimuseon kokoelmista sodan aikainen T-26 panssarivaunu sekä Camp Degerö-museon esille tuoma Panssaridivisioonan käytössä sota-aikana ollut Kübelwagen sekä Forcit Oy:n merimiina.
Sisätiloissa oli Lagus-näyttely, jossa oli kenraalin uniformuja, Lagus-aiheista kirjallisuutta, yms.

Tilaisuuteen oli vapaa pääsy, osallistujia oli lähes tuhat henkeä.

Järjestäjät: Lohjan Reserviupseerikerho ry, Lohjan Seudun Reservinaliupseerit ry, Lohjan kaupunki, Panssarimuseo, Kaarteen Sotamuseo ja Camp Degerö Museo.

Laguksen muistojuhlassa esillä ollut dioraama kenraalista komentopaikallaan.

11.7.2019

‘Panssarivaunujoukot 100 vuotta’ perjantaina 12.7.2019 Parolannummella. Paraatikatselmus, seppeleenlasku, ohimarssi klo 13, jonka jälkeen taistelunäytös. Kalustoesittely Panssariprikaatin esikunnan P-paikalla.
Panssarimuseo osallistuu ohimarssiin ja kalustoesittelyyn. Lähde liikkeelle ajoissa, että saat parkkipaikan.
Tervetuloa tutustumaan myös Panssarimuseoon ja poikkea munkkikahville Tankkitupaan!

Renault FT Modèle 1917 suittuna ja puunattuna valmiina juhliin!

1.7.2019

Perhepäivän kävijämäärä oli tänä vuonna 1 802 kävijää! Kiitoksia jälleen kerran kaikille kävijöille onnistuneesta tapahtumasta!

18.6.2019

Tulossa Harrastepäivä lauantaina 3.8.2019. Mukana pienoismallarit, airsoft-harrastajat, RC-harrastajat ja sotahistorian elävöittäjät sekä sotalautapeliharrastajat. Päivän aikana järjestetään Armour Challenge -pienoismallikilpailu, aiheena “Panssarit Suomessa 100 vuotta“. Harrastajat esittelevät päivän aikana omaa toimintaansa em. aiheiden parissa ja näin yleisöllä on mahdollisuus tutustua asioihin pintaa syvemmältä. Paikalla myös alan kauppiaita runsaine valikoimineen.

1.5.2019

Kevätsawutuksen yleisömäärä oli tänä vuonna 2 200 kävijää! Kiitos teille kaikille onnistuneesta tapahtumasta!

2.4.2019

Kevätkauden viimeinen luento veti 94 aiheesta kiinnostunutta. Luennoitsija Olli Dahl, joka istuu edessä, ehti vielä nauttia munkkikahvit ennen luennon alkua. Kiitos kaikille mukana olleille. Kesäkausi, joka museolla alkaa Vappupäivänä Kevätsawutuksella, pidetään taukoa luennoista. Syyskuussa luennot jatkuvat. Hyvää kesää kaikille🌞😎

11.3.2019 Kevään aikana toteutetaan metalliromunkeräys Panssarimuseon tukemiseksi. Museon parkkipaikalla on lava, johon voi tuoda itselle tarpeettomaksi käyneet metalliromut pesukoneista alkaen, mutta ei kuitenkaan maalipurkkeja eikä muita kemikaaleja sisältäviä astioita. Alumiiniromut voi tuoda myös, mutta niitä ei voi laittaa suoraan lavalle, vaan lavan viereen. Romuista saatava tuotto menee lyhentämättömänä museotoiminnan hyväksi. Kiitos tuestasi👏

13.2.2019 Panssarimuseon museonjohtaja vaihtui vuoden alussa. Käy lukemassa uuden museonjohtajan kuulumiset tästä.

15.1.2018 Luentomme järjestetään joka kuukauden ensimmäinen tiistai (ei touko-elokuu). Tarkemmat tiedot luennoista löydät etusivulta.

Luentomme pidetään autenttisessa ympäristössä halli 1:ssä.