4.10.2021

Puolustusministeri Antti Kaikkonen kävi Panssarimuseolla maanantaina 4.10.2021. Hän tutustui päivän aikana museon näyttelyihin ja kokoelmiin ja tarkisti myös Panssarintorjuntahallissa sijaitsevan tykkisimulaattorin toiminnan!

18.6.2021

Panssarimuseo vietti 60-vuotisjuhlaansa 18.6.2021 kauniissa kesäsäässä. Tilaisuuden avasi museonjohtaja Simo Hautala. Tervehdysten ja huomionosoitusten jälkeen kutsuvieraat ja muut paikalla olleet pääsivät tutustumaan samaan aikaan juhlallisesti avattuun, uudistettuun Panssarintorjuntahalliin. Päivän aikana oli myös kaksi toimintanäytöstä. Museon juhlapäivänä yleisöllä oli vapaa pääsy museon näyttelyihin.

11.3.2021

Monilukutaitoa museoista -hankkeen kuulumisia

Monilukutaitoa museoista -hanke on nyt edennyt puoliväliinsä. On siis otollinen aika päivittää kuulumisiamme.

Olen suunnitellut Museo Militariaan sekä hankekumppani Panssarimuseoon monipuolisesti erilaisia oppimateriaaleja,

jotka tukevat monilukutaidon harjoittelua. Hankkeemme on myös saanut oman logonsa, joka on nähtävissä kuvassa.

Tehtävissä olen lähestynyt sotahistoriaa eri näkökulmista, ja hyödyntänyt niiden suunnittelussa pääasiassa museoiden

omia kokoelmia. 4. luokkalaisille suunnatuissa tehtävissä tutkitaan muun muassa sotaväen hevosia, 8. luokkalaisten

tehtävissä perehdytään panssarivaunun kuljettamiseen. Olen pyrkinyt tuomaan tehtävissä esiin esimerkiksi sota-ajan

arkea ja yksilön näkökulmaa historiallisiin tapahtumiin.

Heikentynyt epidemiatilanne on vaikuttanut koululaisvierailujen ajankohtiin. Vierailuja on siirretty myöhemmälle kevääseen.

Hankkeen suunnitteluun liittyviä kuulumisia voit seurata myös Facebookista sekä Instagramistamme.

YouTube-kanavallemme on tulossa kirjavinkkauksia lapsille sopivista historia-aiheisista kirjoista.

Kevättalven terveisin,

Essi Turvala

museolehtori

7.1.2021

Monilukutaitoa Museoista -hanke

Museo Militarian ja Panssarimuseon yhteinen Monilukutaitoa museoista -hanke käynnistyi joulukuun alussa.

Hankkeen museolehtorina aloitti Essi Turvala.

Monilukutaitoa museoista -hanke pyrkii koululaisten lukuinnon herättelemiseen ja lukutaidon kehittämiseen monipuolisesti.

Hankkeessa hyödynnetään museoiden oppimisympäristöjä ja kokoelmia – myös historiallisia alkuperäislähteitä.

Se toteutetaan yhteistyössä paikkakuntien opetustoimien ja valtakunnallisen Lukukeskuksen kanssa.

Monilukutaitoa museoista on suunnattu peruskouluikäisille lapsille ja nuorille. Se ei keskity sotahistorian opettamiseen,

vaan lukutaidon edistämiseen uudessa oppimisympäristössä, uudenlaisten oppimateriaalien avulla.

Hanketta ovat rahoittamassa Museovirasto ja Maanpuolustuksen kannatussäätiö.

Hankkeen etenemisestä päivitetään museoiden verkkosivuille sekä sosiaalisen median kanaviin hashtagilla #monilukutaitoamuseoista.

Essi Turvalan tavoittaa sähköpostitse essi.turvala@museomilitaria.fi sekä puhelimitse 040 450 7483.

Lisätietoa Museoviraston innovatiivisten hankkeiden avustuksista: https://www.museovirasto.fi/fi/ajankohtaista/museovirasto-jakoi-valtionavustuksia-ammatillisten-museoiden-innovatiivisiin-hankkeisiin

Monilukutaitoa museoista -hankkeen museolehtori Essi Turvala

2.12.2020

Kulunut vuosi on ollut ainutkertainen myös Panssarimuseolle. Koronan mukana tuomat rajoitukset ovat luoneet meille omat haasteemme, mutta Panssarimarssin sanoin:”Meillä ei säikytä, meillä ei surra, iske ja murra!” katsomme kohti tulevaisuutta ja ensi vuoden juhlavuotta!

Bye bye Korona!

20.9.2020

Panssarimuseon päänäyttelyhallin (halli 1) remontointi ja uudistaminen peruttiin keväällä Koronapandemian takia.
Nyt se toteutetaan 25.9.-16.10.2020 välisenä aikana.

Vielä 24.9.2020 saakka on aikaa käydä tutustumassa nykyisessä kuosissa olevaan päänäyttelyhalliin.