Panssari-lehden kannatusyhdistys r.y. perustettiin vuonna 1951 julkaisemaan Panssari-lehteä. Yhdistyksen toimesta perustettiin myös Panssarimuseo vuonna 1961. Panssarimuseo on esitellyt sodanaikaisen Panssaridivisioonan ja muiden panssari- ja panssarintorjuntajoukkojen saavutuksia menestyksellisesti ja ylpeydellä.

Panssarikilta aloitti suunnittelun jo vuonna 1991 Panssarimuseota ylläpitävän säätiön perustamiseksi. Opetusministeriön ja Museoviraston ohjeiden mukaisesti hoidettavan museotoiminnan henkilöstö- ja muut kustannukset kasvoivat. Museon laajentamiselle ja näyttelytekniikan parantamiselle oli olemassa selkeä tarve, sillä esiteltävää, suomalaisten sotilaiden tekoja ja historiallisesti arvokasta kalustoa, on runsaasti.

Jotta Panssarimuseo jatkossakin kykenisi esittelemään perinteikästä suomalaista panssari- ja panssarintorjuntajoukkojen historiaa, Panssarikilta r.y. siirsi Panssarimuseon ylläpidon sitä varten perustetulle Panssarimuseosäätiölle vuonna 2003. Säätiöpohjalla voitiin turvata paremmin museon kehittäminen tulevina vuosikymmeninä.

Säätiön tarkoituksena on edistää suomalaisten panssari- ja panssaritorjuntajoukkojen historian ja perinteiden säilymistä ja tuntemusta ylläpitämällä ja kehittämällä Panssarimuseo-nimistä museota. Panssarimuseosäätiön hallinto koostuu hallintoneuvostosta, hallituksesta ja museonjohtajasta.

YHTEISTYÖKUMPPANIMME

 

Venäjänkielinen versio toteutettu yhteistyössä: Käännöspalvelut A.Zherbin – venäjän kielen käännöstoimisto, kääntäjä suomi-venäjä.